Veilig betalen met:
Veilig betalen met

Volg ons op Facebook:
Volg ons op facebook

Home Contact
Winkelwagen:

(0) artikelen

Welke maat laken voor een wieg?

 

wieglakens

 

Hoe bepaal je de maat van je wieg laken

De maat van een wieglaken hangt natuurlijk af van hoe groot je wieg is! Dus meet van te voren goed je wieg op, zou ik zeggen. Denk erom als je de maat van je wiegelaken berekent, dat je wel de maat van de matras moet meerekenen! Zorg voor genoeg "overlap" je wil je wiegenlakentje ook goed kunnen instoppen!

Standaard word aangeraden als maat voor je wieglaken 75 x 100 cm aan te houden, maar ik raad je dringend aan, het even zelf goed op te meten!

Hoeveel wieg lakens heb je nodig?

Hoeveel wieg lakens heb je eigenlijk nodig ? Het is moeilijk daar een exact antwoord op te geven. Persoonlijk zou ik zeggen : je hebt eigenlijk nooit genoeg lakens voor je wieg. Het is toch opvallend hoeveel je lieve kleine baby smerig maakt ? Een lekkende luier, een verkeerd gevallen voeding, een druipneusje. Noem het maar op, eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen of je baby heeft wel iets smerig gemaakt. En... hup.... jij hebt weer een partij schone wieglakens nodig. wanneer je geen slaaf van je wasmachine wil worden, wanneer je niet dagelijks die lakentjes fris aan de lijn wil hebben wapperen.  (Een oer-Hollands gezicht, dat wel), loont het meer dan de moeite om er voor te zorgen dat je een leuk stapeltje wieglakens in je kast hebt liggen. Ik weet niet of je het al hebt meegemaakt, maar midden in de nacht een huilende baby uit z’n bedje tillen en tot de ontdekking komen dat je geen schoon beddengoed meer hebt, heus, geloof me, dat is geen pretje... Dus doe je zelf een lol, zorg er voor dat je meer wieglakens in de kast hebt liggen en vergeet het oude gezegde : een aan het lijf een in de was en een in de kast.