Veilig betalen met:
Veilig betalen met

Volg ons op Facebook:
Volg ons op facebook

Home Contact
Winkelwagen:

(0) artikelen

Welke wieg dekens moet je kiezen?

deken voor de wieg 

 

Een deken kiezen voor op je wiegje: waar let je op

Je vraagt je natuurlijk af welke wieg deken je het beste op de wieg kan leggen. je wil natuurlijk een mooie wieg deken, maar je wil ook een veilige!
Over veiligheid van wieg dekens is een boel gezegd, maar lang niet alles klopt nu nog...Soms zijn inzichten wat verouderd..

Laten we eens beginnen met naar de materialen te kijken.
Er zijn eigenlijk maar drie materalen waar wieg dekens van gemaakt zijn: katoen, wol of kunststof.
Kunststof had vroeger een slechte naam, maar met de moderne technieken is kunststof echt een prima alternatief! Jij duikt toch ook op een kille avond onder een lekker fleecedekentje? Dus uit veiligheid of gezondheidsredenen hoef je niet pers voor een wollen of katoenen deken voor je wieg te kiezen.


Soms is een wieg deken gemaakt van twee materialen, onze Fresk dekens zijn daar een goed voorbeeld van: koele katoen en warme fleece, een heerlijke combinatie! Met,.als ik het even zeggen mag: prachtige kleuren.

Alle materialen zijn in principe veilig

Uit onderzoek bij TNO blijkt dat het niet zoveel uitmaakt van welk materiaal je wieg dekentje is gemaakt. ( dat is mooi, dat geeft ons moeders meer keuze ) .
Wat veel belangrijker is, is hoe het bedje is opgemaakt!
Je maakt je wiegje of babybedje strak op, zodat je kindje niet met het hoofdje onder de deken kan komen. Zo beperk je het gevaar  voor warmtestuwing of het niet vrij kunnen ademen. Dat zijn dingen waar je eigenlijk niet aan wil denken als je je wiegje opmaakt. Maar het is verstandig er wel even aandacht aan te geven!

Veel plezier met het vinden van jou mooiste wieg deken!