Veilig betalen met:
Veilig betalen met

Volg ons op Facebook:
Volg ons op facebook

Home Contact
Winkelwagen:

(0) artikelen

bad speelgoedHoe vaak moet je kind in bad?

Daar lopen de meningen nogal over uiteen…Hoe vaak je kind moet badderen is geen uitgemaakte zaak.
Voor een schoon en fris gevoel, zou je zeggen: elke dag! Maar de zijn genoeg deskundigen die dat afraden. Teveel wassen zou de vetlaag van de huid aantasten. En dat vetlaagje is er ter bescherming van onze huid. Zou dan toch wat mijn oma altijd zei waar zijn?

“Niet veel wassen hoor, dat is niet goed!” Riep ze. In mijn jeugd was het heel gebruikelijk dat je een keer week in bad ging. OP zaterdag.  De rest van de week waste je je met een washandje bij de wasbak. Maar ja…als het heel koud was, had je niet zoveel zin om lang in je blote niks bij die wasbak te staan…Hoe schoon we toen waren? Ik weet het niet.

Wat je ook doet...

Of je kind nu veel of weinig in bad of onder de douche gaat, mogen jullie fijn zelf weten. Afsoppen met een washandje maakt je kind net zo schoon als in bad dobberen.

Pas wel op met te veel zeep en doucheschuim, ook al vinden je kids al die bubbels nog zo leuk! Zeep tast dat vetlaagje echt aan.

Sommige kinderen vinden het heerlijk om in bad te spelen. Voor deze kinders is het misschien best prettig om in het week-end lang te mogen badderen ( lekker ouderwets ) met wat gezellig bad speelgoed.  Blijf als ouder wel in de buurt he! Kleine kinderen laat je niet alleen in bad ( ook niet met een ouder broertje of zusje erbij)